Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Bovag: 'Grote gevolgen als scooters naar rijbaan gaan'

Nieuws
Datum: 
26 Nov 2015 - 12:15

Bovag vreest 'verstrekkende gevolgen' nu de scooters in Amsterdam binnen een jaar naar de rijbaan worden verbannen.

Woordvoerder Tom Huyskens van de brancheorganisatie noemt het een oplossing, waar onderzoek naar gedaan moet worden: 'Er zullen gevaarlijke situaties ontstaan, dat kan niemand ontkennen.'

Veel Amsterdamse fietsers ergeren zich dood aan scooters, maar omgekeerd blijkt hetzelfde te gelden. 'Het is mij wel een keer overkomen dat een scooter voorbij raasde en ineens mijn elleboog raakte en daarna gewoon doorreed. Dat is gewoon een beetje onbeschoft gedrag', zegt een fietser tegen AT5. Een scooterrijder: 'Ik wil gewoon geen helm op, ik vind het lekkerder om op scooter te stappen en gewoon te gaan. Vooral in de zomer is het echt niet fijn om met een hete kop te gaan rijden.'

Bovag erkent dat scooters op het fietspad ook voor gevaarlijke situaties zorgen. 'Het is vooral in steden als Amsterdam een probleem. Als je naar de Kinkerstraat kijkt bijvoorbeeld, dan zie je heel duidelijk dat er geen keuzes worden gemaakt. Dit is gewoon een infrastructureel probleem. Je hebt parkeerplaatsen, een rijbaan voor alle soorten verkeer en dan een heel smal fietspad', zegt Tom Huyskens.

Wanneer de plannen precies ingaan is nog niet bekend.

Bron: at5.nl
Kijk hier ook voor de bijbehorende video.