Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3190 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Laatste nieuws & oproep!

Nieuws
Datum: 
20 Jul 2018 - 10:15

Afgelopen 19 juli waren we aanwezig bij de gemeente Amsterdam om geinformeerd te worden over de actuele stand van zaken betreffende snorscooter op de rijbaan. Zoals we inmiddels weten is het AMvB per 1 juli 2018 van kracht gegaan wat de gemeente de mogelijkheid heeft gegeven om de snorscooter naar de rijbaan te verplaatsen (dat kon overigens al) maar nu met helm. Op 17 juli heeft B&W het concept ontwerp en verkeersbesluit genomen dat op 13 augustus zal worden gepubliceerd en een dag later start de ‘ter visie’ legging voor een periode van 6 weken.

Belangrijk!
Vanaf 14 augustus kan iedereen een zienswijze indienen bij de gemeente Amsterdam. Kortweg houdt dit in dat je kunt aangeven waarom jij het niet met de maatregel eens bent. Je vind het te gevaarlijk om met 25 km/u tussen het snelle verkeer te rijden? Of het het snelheidsverschil wanneer je van het fietspad op de rijbaan wordt verplaatst is te groot. Je hoeft echter geen snorscooter te bezitten om een zienswijze in te dienen. Wat te denken van bewoners die hun straat ineens zien veranderen in een ‘sluiproute’? De gemeente maakt eind juli bekend via de website amsterdam.nl/scooter hoe je officieel een zienswijze kan indienen. Dat zal ook in advertenties via lokale media plaatsvinden.

Ombouwregeling van tafel
Meerdere malen is er tijdens rondetafelgesprekken gesproken over een ombouwregeling van je snorscooter, oftewel je snorscooter zou kunnen worden omgebouwd naar een bromscooter. De gemeente zou een deel van de kosten vergoeden en locaties (scooterdealers) aanwijzen waar die ombouw zou kunnen plaatsvinden. Deze hele regeling gaat niet door! In plaats daarvan komt er een maatregel om mensen te stimuleren naar een schoon alternatief over te stappen. Hiervoor is een subsidie van ongeveer 700.000 euro beschikbaar.

Data
Er wordt nog altijd geen definitieve datum gecommuniceerd waarop de snorscooter effectief naar de rijbaan wordt verplaatst. Meerdere malen hebben we gevraagd om voor iedereen duidelijkheid te verschaffen, maar de gemeente houdt vast aan het eerste kwartaal 2019. Er zijn nogal wat factoren die het geheel kunnen vertragen waaronder het aantal zienswijze dat binnenkomt en de weersomstandigheden.

Verbaliseren
Vanaf het moment dat de regel ingaat zal er eerst 2 maanden worden geinformeerd, daarna volgen 2 maanden dat er gewaarschuwd wordt. Na 4 maanden zal er worden verbaliseerd.

Ontheffing
mensen met bijzondere persoonlijke omstandigheden kunnen vanaf december een aanvraag voor ontheffing indienen. Vooraf wordt echter niet bepaald wanneer je in aanmerking voor zo’n ontheffing komt. Een Commissie van medisch jurist, GGD-arts en sociaal domein-beleidsmedewerker zullen de aanvragen beoordelen.