Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Henkel toertocht door Drenthe

Evenement
Datum: 
zondag, augustus 3, 2014 - 12:15


Aalden / regio - Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt de Heinkel scoorterklub De Kwakel zondag 3 augustus een bezoek aan Drenthe. Er wordt voor liefhebbers van deze oldtimer scooters een toertocht door de omgeving uitgezet.

Heinkel was in de zestiger jaren een zeer populair scootermerk. De Heinkel stond bekend om zijn degelijkheid en werd wel de Rolls Royce onder de scooters genoemd. In 1953 rolde de eerste Heinkel de fabriek uit. Tien jaar later sloot de fabriek de poorten, omdat er nagenoeg geen vraag meer was naar scooters. Veel Heinkels verdwenen in schuurtjes. Onder een dikke laag stof werd menig Heinkel vele jaren later jaren teruggevonden om in handen te vallen van de ware liefhebber.

Piet en Grietje Hollander zijn twee van die pure liefhebbers, die de scooter vandaag de dag nog steeds koesteren. 'Ieder Heinkel-voertuig is momenteel meer dan vijftig jaar oud. Al zie je dat er vaak niet aan af. De meeste clubleden hebben hun Heinkel namelijk stevig onder handen genomen. Zo is menig motortje gereviseerd en zijn veel Heinkels van een nieuwe laklaag voorzien', vertellen Piet en Grietje.

Binnen de club hebben zich rijders ontpopt tot soms zeer goede sleutelaars en zijn er op die manier netwerken ontstaan van service-stations. 'De Heinkel-rijder anno 2014 stuurt bijna net zo safe als in de jaren zestig.'

Start bij Wapen van Aelden

Piet en Grietje vertellen dat Heinkelklub De Kwakel van april tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een toertocht voor haar leden organiseert. Deze toertocht van maximaal 100 kilometer lengte wordt iedere maand in een andere provincie uitgezet. De clubleden verzamelen zich zondag 3 augustus om 11.00 uur bij het Wapen van Aelden. Van daaruit vertrekt de groep voor een rondrit door Midden-Drenthe. Omstreeks 14.00 uur is er een tussenstop bij café Pot in Wijster. Belangstellenden kunnen 's morgens om 11.00 uur een kijkje nemen bij het Wapen van Aelden.

Meer info is te verkrijgen bij Piet en Grietje Hollander, tel. 0591-372865 of via http://www.heinkelklubdekwakel.nl/

Adres: 
aalden