Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Facebookprotest tegen milieuzone voor scooters en brommers

Nieuws
Datum: 
11 jul 2016 - 10:00

Een groep boze scooterrijders is een Facebookactie begonnen tegen de milieuzone voor scooters en brommers. De gemeenteraad bepaalde onlangs dat vervuilende voertuigen vanaf 2018 de stad niet meer in mogen. De eigenaren kregen afgelopen week een brief met de regels.

'Dat viel rauw op mijn dak', reageert Quincy van Riel. Karin Sloots besloot een Facebookgroep te beginnen: 'Ik ben er heel boos over. Er hebben zich 80 mensen aangemeld voor de groep in twee dagen. De nieuwe regels zijn een druppel op een gloeiende plaat. Je hebt vliegtuigen die over de stad heengaan. Cruise- en vrachtschepen. Die zorgen voor meer vervuiling dan die paar scooters hier in de stad.'
Jessica Veerman bezit een tweewieler uit 1951: 'Ze doet het elke dag nog. Een bus en auto die door de stad rijden zijn ook vervuilend.' Initatiefneemster van de Facebookgroep Karin Sloots hoopt dat door het protest eigenaren meer tijd krijgen: 'Of subsidie voor de mensen die straks geen scooter meer kunnen betalen. Het zijn vaak mensen die in de minima leven, die nog net een scootertje hebben gekregen of hebben kunnen kopen om toch nog een vervoersmiddel te hebben.'

De gemeenteraad heeft wel motie aangenomen over een weekendvignet voor brom- en snorfietsen van voor 1988. Deze motie moet nog worden uitgewerkt.

Bron: at5.nl
Facebookgroep: Stop De Milieuzone In Amsterdam Voor Scooters !