Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Fietsersbond bezorgd om gesteggel invoering scooterverbod fietspaden

Nieuws
Datum: 
14 apr 2016 - 13:30

Fietsersbond Amsterdam maakt zich zorgen om de plannen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om het scooterverbod op fietspaden per afzonderlijke straat in te stellen. Ambtenaren van de gemeente en het ministerie liggen met elkaar overhoop over hoe de helmplicht in 2018 zal worden ingevoerd.

De gemeente wil dat snorscooterrijders overal binnen de ring, met uitzondering van stadsdeel Noord, van het fietspad worden geweerd. De gemeente vreest dat er anders een 'helmpje op, helmpje af'-principe ontstaat waarbij scooteraars per straat moeten beoordelen of zij op de rijbaan mogen.

De Fietserbond is het met de gemeente eens en wil dat het verplaatsen naar de rijweg op een eenduidige en voor iedereen begrijpelijke manier gebeurt. 'De maatregel moet niet leiden tot onzekerheid bij scooterbestuurders en andere weggebruikers over waar de scooters wel en niet mogen rijden. Ook moet de verplaatsing handhaafbaar zijn. Als aan deze voorwaarden niet voldaan wordt dreigt de maatregel in de praktijk weinig effectief te worden', aldus de bond.

De bond pleit voor invoering van de maatregel in de hele bebouwde kom van Amsterdam, inclusief Nieuw-West, Buitenveldert en Zuidoost. Dit overeenkomstig met de maatregel in 1999 toen alle bromfietsen op de rijbaan moesten gaan rijden, op enkele grote doorgaande wegen na.

Bron: at5.nl