Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Gemeente stuurt per ongeluk foutieve brief milieuzone naar bestuurders

Nieuws
Datum: 
11 jul 2016 - 09:30

Door een fout hebben bestuurders die straks nog wel de milieuzone in Amsterdam in mogen, deze week ten onrechte een brief ontvangen dat de stad straks verboden terrein voor ze is.

De gemeente verstuurde deze week zo'n 60.000 brieven naar bestuurders in Amsterdam en omgeving die straks de milieuzone niet meer in mogen. Per 1 januari 2017 zijn dat alle bestelauto's van voor 2000 die op diesel rijden. Maar de gemeente vergat de gegevens van de RDW te filteren op brandstoftype, waardoor ook bezitters van bestelbussen op gas en benzine de brief ontvingen.

Ook een aantal taxichauffeurs ontving ten onrechte een brief. Vanaf januari 2018 mogen taxi's van voor 1 september 2009 die rijden op diesel de milieuzone niet meer in. Maar ook taxi's die op benzine of elektrisch rijden, kregen te horen dat ze straks de milieuzone niet meer in mogen.

Ongeruste voertuigbezitters belden daarop direct het gemeentelijke nummer 14020. "Ze weten ons te vinden," aldus een woordvoerder. Hoeveel brieven ten onrechte zijn verstuurd kan hij niet precies zeggen, maar 'zo ongeveer rond de één procent'. De gemeente stuurt deze week nieuwe brieven uit ter rectificatie.

Brommers en scooters
Vanaf 2018 geldt ook een verbod voor brommers en snorfietsen van voor 2011 in de milieuzone, en vanaf 2020 in de gehele bebouwde kom van Amsterdam. Ten onrechte ontvingen ook bezitters van elektrische scooters de brief, omdat de gemeente niet kan filteren op type brandstof.

Eerder schreef Het Parool dat de milieuzone gevolgen heeft voor 770 taxi's, oftewel één op de zeven taxichauffeurs. Zo'n drie procent van de bestelbusjes mag straks de stad niet meer in.

Bron: parool.nl