Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Helft grote steden overweegt scooter naar rijbaan te verplaatsen

Nieuws
Datum: 
4 aug 2016 - 11:30

Negen van de twintig grootste gemeenten zeggen ervoor open te staan om de scooter naar de rijbaan te verplaatsen. Dat blijkt uit een kleinschalig onderzoek van Milieudefensie. Gemeenten kunnen nu nog niks aan de overlast van scooters op het fietspad doen, omdat de landelijke wetgeving moet worden aangepast.

"Scooters met een brandstofmotor zijn niet meer van deze tijd. Ze vervuilen vele malen meer dan auto's. De landelijke overheid zou meer vaart moeten maken om scooters naar de rijbaan te verplaatsen en de fossiele scooters zo snel mogelijk uit te faseren", zegt Anne Knol van Milieudefensie. In de grote steden zijn de fietspaden overvol geraakt. De laatste 8 jaar is het aantal scooters in Nederland meer dan verdubbeld.

Gemeenten wachten op landelijke overheid
Volgens de landelijke regelgeving moet de langzamere snorscooter nu nog op het fietspad rijden. Dit leidt vaak tot irritaties en zelfs onveilige situaties voor fietsers. Na jarenlang de poot stijf te hebben gehouden heeft de Tweede Kamer in januari eindelijk groen licht gegeven om gemeentes zelf te laten bepalen of scooters op de rijbaan moeten. Bij een belrondje gaven zeven grote steden aan dat ze deze verkeersmaatregel als een serieuze optie zien. Amsterdam en Utrecht hadden eerder al aangegeven deze maatregel te willen nemen zodra de landelijke verkeersregels zijn aangepast. De eerste steden kunnen naar verwachting in januari 2018 de snorfiets naar de rijbaan verplaatsen.

Welke steden willen de snorfiets naar de rijbaan verplaatsen?

Steden die zo snel mogelijk aan de slag willen
Amsterdam
Utrecht

Steden die het verplaatsen zien als een serieuze optie
Den Bosch
Eindhoven
Groningen
Haarlem
Nijmegen
Tilburg
Zoetermeer

Steden waar ze op dit moment niet aan deze maatregel denken
Almere
Arnhem
Breda
Den Haag
Enschede
Haarlemmermeer
Rotterdam
Zaanstad

Geen antwoord
Amersfoort
Apeldoorn
Zwolle

Bron: milieudefensie.nl