Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

'Ik voorspel verbrijzelde benen als dit realiteit wordt'

Nieuws
Datum: 
11 sep 2017 - 09:30

DOOR: MARC KRUYSWIJK 8 SEPTEMBER 2017, 21:09
Bron: www.parool.nl

Het eerste wat opvalt: dat het onmiddellijk zo heerlijk rustig voelt op het fietspad. Terwijl links elf snorfietsers over de rijweg snorren, is rechts het fietspad maagdelijk leeg. Fruitig toeterend gaan de snorfietsen door de Ferdinand Bolstraat.

Langzaamaan, tot grote ergernis van de auto's achter hen. Zouden ze, zoals de regels het voorschrijven, over het fietspad hebben gereden, dan zou het bepaald onprettig zijn geweest op dit smalle paadje. Nu biedt de demonstratie vooral een kijkje in de toekomst: het snorfietsvrije fietspad.

Honderden
Voor alle duidelijkheid: dit is precies waar het de snorfietsers níet om te doen is. Met hun demonstratie willen zij aantonen dat de snorfiets never nooit niet tussen de auto's moet worden gedirigeerd. "Levensgevaarlijk," zegt Martin Irrgang, een van de initiatiefnemers van de actie. "We moeten een helmpje op, maar dat gaat je écht niet helpen. Ik voorspel verbrijzelde benen en kapotte knieën als dit realiteit wordt."

Irrgang is een van de weinigen die deze middag op zijn snorfiets is gestapt. Honderden mensen toonden interesse vanachter hun pc, maar uiteindelijk kwamen slechts elf snorfietsers opdagen. Tien minuten voor aanvang is Irrgang nog hoopvol. "We hebben nog even. Misschien dat honderden van ons nog onderweg zijn omdat ze het niet goed kunnen vinden."

Maar zelfs wanneer je het belabberde weer meeweegt in de opkomstcijfers, is elf man niets minder dan dramatisch. Interesseert de maatregel de scooteraar dan eigenlijk niet zo? Maurice van Oosten van de stichting Scooterbelang weigert dat te geloven. "Een demonstratie is tegenwoordig voor veel mensen een stap te ver, maar op internet krijgen wij veel steun." Irrgang: "Wij staan voor honderdduizenden mensen, miljoenen misschien."

Best onveilig
Die zijn er dus allemaal niet. En dat is jammer, want met een hogere opkomst hadden ze best een punt kunnen maken. Snorfietsen die met 25 kilometer per uur over de rijweg gaan, roepen namelijk ergernis op. Automobilisten halen tijdens de optocht door de stad regelmatig doldrieste inhaalacties uit.

Dennis Grishaver, voor de gelegenheid zonder helm, rijdt onverstoorbaar door, hoewel hij zich 'best onveilig' voelt op de rijweg.

De ergernis van automobilitsen is ergens wel begrijpelijk: het snelheidsverschil is groot en al die scooters rijden vreselijk in de weg. Irrgang zal blijven strijden voor zijn plekkie op het fietspad. "Ik weiger. Ze kunnen de regels veranderen, maar ik blijf gewoon op het fietspad straks."