Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Na snorfiets nu ook E-bike van het fietspad?

Nieuws
Datum: 
3 sep 2021 - 14:15

Op de website van AT5 lazen we het volgende:

De Amsterdamse Sabine streed jarenlang om de snorfiets van het fietspad af te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt, en nu is de e-bike aan de beurt. Ze vond die snelle elektrische fietsen al gevaarlijk, maar na een ongeluk van haar zoon helemaal. De 16-jarige Tijl werd door een man op een e-bike van zijn sokken gereden en hield daar een hersenschudding aan over. Tijl kwam terug van school toen hij in het Vondelpark door een man op een e-bike van achteren werd aangetikt. Tijl viel met zijn hoofd op de stoep met als resultaat een hersenschudding. Het was voor moeder Sabine de druppel.

"Ik heb burgemeester Halsema en de wethouder van Verkeer aangeschreven. En ik heb iets op Facebook geplaatst. Er zijn zo veel ouders die zich zorgen maken. Die e-bikes gaan superhard. Te hard voor de smalle fietspaden en voor al die jonge scholieren die in de spits fietsen. Voor brugklassers die nog niet zijn gewend aan al dat verkeer. En dan heb je ook nog al die flitsbezorgers die allemaal een e-bike hebben gekregen van hun werkgever."

Met Tijl gaat het inmiddels goed.

Bron: AT5 van 31 augustus