Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Post voor Amsterdammer met 'foute scooter': u mag stad niet meer in

Nieuws
Datum: 
8 jul 2016 - 12:45

Helaas, u mag in 2018 de stad niet meer in met uw brommer of snorfiets. Een brief met die vervelende boodschap viel deze week op de mat bij mensen met een 'foute scooter'.

Op 1 januari 2018 is er een milieuzone voor brom- en snorfietsen. Scooters ouder dan 1 januari 2011 zijn dan niet meer welkom in de stad. De gemeente heeft de Amsterdammers die het betreft alvast een brief gestuurd om ze de tijd te geven voor een alternatief te zorgen. Een uitzondering wordt er gemaakt voor zogeheten viertakt-scooters, maar die mogen niet ouder zijn dan 1 januari 2008. Eigenaren daarvan kunnen een ontheffing krijgen van maximaal twee jaar. Ook minder validen met een viertakt-scooter niet ouder dan 1 januari 2005 zijn uitgezonderd.

Boete
De milieuzone voor brom- en snorfietsen gaat gelden voor de hele bebouwde kom van de gemeente Amsterdam. Met vaste en mobiele camera's wordt straks gecontroleerd. De hoogte van de boete bij overtreding is nog niet vastgesteld. Wie bezwaar wil maken tegen de komst van de milieuzone moet nog even wachten tot de tweede helft van 2017. De gemeente neemt dan een verkeersbesluit om de milieuzone in te stellen. Daar kun je bezwaar tegen aantekenen.

Kankerverwekkende lucht
Met de milieuzone, die ook komt voor dieselbestelauto's, touringcars en dieseltaxi's, wil Amsterdam zorgen voor schonere lucht in de stad. 'Slechte lucht kan namelijk longziekten en hartfalen veroorzaken en kankerverwekkend zijn. Amsterdammers leven er gemiddeld anderhalf jaar minder lang door', schrijft de gemeente.Het stadsverkeer is een van de grootste boosdoeners. Het uiteindelijke doel is dat het verkeer in 2025 zoveel mogelijk zonder schadelijke uitstoot is. De milieuzones moeten daarvoor zorgen.

Niet alleen Amsterdammers met een vervuilende brommer of snorfiets kregen deze week een brief. Ook eigenaren van binnenkort verboden touringcars, taxi's en bestelauto's zijn op de hoogte gesteld van de komst van de milieuzone, net als autodealers en scooterdealers. De brieven (60.000 totaal) zijn niet alleen binnen Amsterdam verspreid, ook inwoners van buurgemeenten met zulke voertuigen zijn op de hoogte gesteld.

Bron: at5.nl