Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

RAI Vereniging: stimuleer de overstap naar (gemotoriseerde) tweewielers

Nieuws
Datum: 
21 sep 2020 - 10:30

Volgens RAI Vereniging moet het kabinet een deel van de gelden aangrijpen om de groeiende behoefte naar meer gezonde individuele mobiliteit te ondersteunen. Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck betekent dat niet alleen investeringen in infrastructuur, maar vooral ook maatregelen om de drempel voor bepaalde vervoersmiddelen te verlagen. RAI Vereniging wil daarom het zakelijk gebruik van de tweewieler verder stimuleren, vergroening van het wagenpark versnellen en op korte termijn voor mobiliteit cruciale investeringen in innovaties en R&D door de industrie op peil te houden.

Stimuleren overstap op tweewieler
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) moet de overstap naar de (gemotoriseerde) tweewieler ondersteunen. RAI Vereniging stelt voor:

• Verlaag de rijbewijseisen voor 125cc motoren. Ondanks een voorstel van RAI Vereniging ziet het ministerie van Infrastructuur en Milieu er toch van af om op korte termijn de rijbewijseisen voor ervaren automobilisten die op een lichte 125cc motorfiets willen overstappen te versoepelen;

• Geef de motorbranche zo snel mogelijk toegang tot de op de ‘TVL-regeling’ (Tegemoetkoming Vaste Lasten). De branche wordt in tegenstelling tot de fiets-, scooter- en kampeerbranche, als enige mobiliteitssector zonder geldige reden buiten de TVL-regelgeving gehouden. Hierdoor blijft het noodloket voor deze ondernemers -ook met aanzienlijke omzetverlies- bij voorbaat gesloten;

• RAI Vereniging wil dat het kabinet de huidige leaseregeling voor fietsen toegankelijker maakt door de administratieve lasten voor werkgevers bij het verstrekken van een onbelaste reiskostenvergoeding te vereenvoudigen.