Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Verbied de snorfiets helemaal?

Nieuws
Datum: 
13 sep 2016 - 14:15

Verbied de snorfiets helemaal?
Dit bericht lezen we op het parool.nl van 13 september 2016.

Deze uitspraak komt van D66 Amsterdam. Raadslid Jan-Bert Vroege die dit punt wil aandragen voor het landelijke verkiezingsprogramma namens stad en provincie.

Op de website van het parool lezen we nog meer.

Waarom moet de snorfiets verboden worden?
"Omdat dit vervoermiddel de verkeersveiligheid aantoonbaar in gevaar brengt. Er zijn veel ongevallen mee en ze rijden structureel te hard."

"Het is begonnen als een vervoermiddel voor Zeeuwse meisjes, die door hun klederdracht geen helm op konden, maar het is uit de hand gelopen. Uit snelheidsmetingen blijkt dat het overgrote deel van de snorfietsen is opgevoerd en soms twee keer harder dan toegestaan over het fietspad scheurt. Dat is simpelweg gevaarlijk en daar moet iets aan gebeuren. De categorie als geheel moet worden afgeschaft."

Moeten de goeden niet onder de slechten lijden als je mensen hun vervoermiddel afpakt?
"Met de komst van de elektrische fiets is er een goed alternatief voor mensen die niet geheel zelf willen trappen. Trouwens: je kan het ook omkeren. De meeste snorfietsen in Amsterdam rijden veel te hard, er is maar een kleine groep die zich wel aan de maximumsnelheid houdt. In dit geval zou je kunnen zeggen dat de meerderheid het heeft verpest voor de minderheid. "

Volgens Jan-Bert Vroege moeten mensen hun scooter maar om laten ombouwen naar een bromfiets. Oh ja, hij vindt wel dat er te weinig plaatsen zijn waar je dit kunt doen dus hij gaat nog aan werken aan meer plekken waar je je snorfiets kunt overzetten naar een bromfiets.